Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaretinde, Kıbrıs Türk halkının huzurunu ve güvenliğini teminat altına almak adına Türkiye ile eşgüdüm içinde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre Öztürkler, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i makamında ziyaret etti.

Görüşmede, KKTC ile Türkiye arasındaki güçlü bağlar, savunma alanındaki iş birliği ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik dayanışmanın önemi vurgulandı.

Üç trafik kazasında beş kişi yaralandı, alkollü bir sürücü tutuklandı
Üç trafik kazasında beş kişi yaralandı, alkollü bir sürücü tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Başkan Öztürkler, görüşme ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin yalnızca tarihi ve kültürel bağlarla değil, güvenlik ve savunma alanındaki güçlü desteğiyle de KKTC’nin en sağlam dayanağı olduğunu vurguladı.

İki ülke arasındaki köklü ilişkilerin aynı kararlılık ve dayanışma ruhuyla sürdürüleceğini belirten Öztürkler, Kıbrıs Türk halkının huzurunu ve güvenliğini teminat altına almak adına Türkiye ile eşgüdüm içinde çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.