Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı makamının Anayasa’nın emrettiği gibi tarafsız olacağını ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir liderlik sergileyeceğini belirtti.
CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Lefke’de bölge halkıyla bir araya geldi, esnafı ziyaret etti, Cumhurbaşkanlığı vizyonunu paylaştı.
Erhürman, “Cumhurbaşkanı’nın atacağı her imza, vereceği her onay kıymetlidir. Hukuka uygunluk ve liyakat dikkate alınmak zorundadır, yeni dönemde mutlaka alınacaktır." ifadelerini kullandı.
Erhürman’a Lefke İlçe Başkanı Tuncay Sarıyer, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve bazı milletvekilleri eşlik etti.
-“Liyakat Cumhurbaşkanlığı’nın önde gelen gündemleri arasında yer alacak”
Cumhurbaşkanının, Bakanlar Kurulu listesini onaylayan makam ve tüm üçlü kararnamelerde üçüncü imzanın sahibi olduğuna işaret eden Erhürman, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanı’nın atacağı imza, vereceği onay elbette kıymetlidir. Hukuka uygunluk ve liyakat dikkate alınmak zorundadır. Yeni dönemin en ayırt edici özelliklerinden biri de bu olacaktır. Yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı, Anayasa’nın bu makama yüklediği görevleri sorumluluk ve ciddiyetle yerine getirecek; özelde Anayasa’ya, genelde hukuka uygunluk, kamuda işlerin düzenli biçimde yürütülmesi ve liyakat Cumhurbaşkanlığı’nın önde gelen gündemleri arasında yer alacaktır.”