Güney Kıbrıs Elektrik Kurumu’na (AİK) ait “Strovolo” semtinde bulunan bir trafoda çalışan işçiler, kablolarda mevcut olan haşere ilacı sebebiyle zehirlendiler.

Alithia gazetesi, AİK’e ait bir trafoya kablo döşenme işini üslenen özel bir şirkette çalışan işçilerin çıplak elle kablolara dokunmaları sebebiyle zehirlendiklerinin tespit edildiğini yazdı.

Türk Deniz Görev Grubu’ndan Libya personeline eğitim
Türk Deniz Görev Grubu’ndan Libya personeline eğitim
İçeriği Görüntüle

Gazete, işçilerde bir süre sonra el ve gözlerde kızarıklık, bulantı, kusma vb semptomlar ortaya çıktığını belirtirken kabloların haşere ilacıyla kaplı oldukları ve işçilerin çıplak el ve maskesiz çalışmaları sebebiyle zehirlendiklerini aktardı.

Haberde işçilerin son sağlık durumları hakkında bilgi verilmezken olay hakkında soruşturma başlatıldığı vurgulandı.