Lefkoşa – Girne ana yolunun Boğazköy mevkiinde bu sabah meydana gelen kazada, tır dorsesiyle taşınan iş aracının elektrik direğine çarpması sonucu direkler devrildi, hatlar koptu. Kaza nedeniyle Boğazköy ve Ağırdağ bölgelerinde geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor.

Tatar, Girne Bölgesi’ni ziyaret etti
Tatar, Girne Bölgesi’ni ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan (KIB-TEK) yapılan açıklamaya göre, olayın ardından kurum ekipleri bölgeye hızla intikal ederek onarım çalışmalarına başladı. Kopan hatların onarılması ve kırılan direklerin yeniden dikilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bazı Bölgelerde Elektrik Kesintisi Sürecek

KIB-TEK yetkilileri, Pine House bölgesinden Lefkoşa–Girne yolu’nun kuzey kısmına kadar olan kesimde çalışmalar tamamlanana kadar elektrik verilemeyeceğini açıkladı.
Boğazköy ve Ağırdağ bölgelerinde ise izolasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından kademeli olarak elektrik akımının yeniden sağlanacağı belirtildi.

KIB-TEK, vatandaşlara sabır ve anlayış gösterdikleri için teşekkür ederken, çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak elektrik akışının normale döneceğini duyurdu.