Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Basın Subaylığı, araçlarda yangın söndürme cihazı bulundurulmasına ilişkin yasal zorunluluk konusunda sürücüleri uyardı.

Bakanlar Kurulu tarafından, 1974 Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Tüzüğü’nde yapılan düzenlemeler kapsamında, motobisiklet ile iki ve üç tekerlekli motosikletler hariç olmak üzere tüm motorlu araçlarda en az 1 kilogramlık kuru kimyevi toz veya CO₂ ihtiva eden yangın söndürme cihazı bulundurulması yasal zorunluluk haline getirildi.

E, F, G VE K SINIFI ARAÇLARDA 3 KİLOGRAMLIK CİHAZ

Yasal düzenleme kapsamında, E, F, G ve K sınıfı sürüş ehliyeti ile kullanılan tüm araçlarda en az 3 kilogramlık kuru kimyevi toz veya CO₂ ihtiva eden yangın söndürme cihazı bulundurulması gerekiyor.

Kamyon ve otobüslerde ise en az 6 kilogramlık kuru kimyevi toz veya CO₂ ihtiva eden yangın söndürme cihazı bulundurulması gerekiyor.

TRAFİK DENETİMLERİNDE KONTROL EDİLECEK

PGM Basın Subaylığı, araç muayene işlemleri ile trafik denetimleri sırasında araçlarda bulundurulması zorunlu olan yangın söndürme cihazlarının da kontrol edileceğini hatırlattı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği : "BM izolasyonlara son verecek bağlayıcı bir karar üretmeli"
Kıbrıs Türk Kültür Derneği : "BM izolasyonlara son verecek bağlayıcı bir karar üretmeli"
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, tüm sürücüler trafik kurallarına uymaya ve trafik kazalarının önlenmesine katkı sağlamaya davet edildi.