banner13
Öne Çıkanlar Zacharias Evripidou İskele Mandıralar DEvİş Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı naylon poşet
banner5

Bu haber kez okundu.

Alkışlar Girne Belediyesi'ne….
banner11

Aile içi şiddet, cinsiyet temelli şiddet, istismar, taciz vb. gibi kavramlar…. Son yıllarda sıkça duyduğumuz, aslında öncesinde de hayatımızda olan, ancak medya ya da yargıya yansıyan vakalarla daha sık karşılaştığımız kelimeler oldu. Bizler aslında bu dünyanın sadece görünün yüzüne şahit oluyoruz. Uzmanlarından elde ettiğimiz bilgilere göre aslında görünenin ötesinde çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıya kalındığını söylersek sanırım yanlış olmaz. Özellikle aile içinde ya da yakın çevrede olan bu vakalarda genelde gizlilik yönünde bir durumla karşılaştığımızı da söyleyebiliriz.


Toplumun her kesiminde yaşanan şiddet vakalarında görünen artış, aslında birey olarak hepimizi oturup daha detaylı düşünmeye sevk etmeli. İnsanları bu noktaya getiren nedir sorusunun cevabını elbette ki bizler çözümleyemesek de bireysel olarak bu insanlara nasıl faydamız dokunur noktasında illa ki ortak paydada buluşacağımıza inanıyorum.


Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz bu dünyada nasıl ki birey olarak bizlere düşen görev ve sorumluluklar söz konusuysa da bu mücadelede yerel yönetimlerin, STK’ların ve kamu kuruluşlarının belirleyici unsur olduğu kaçınılmaz bir gerçek.


Gerek kadına yönelik şiddet, gerek cinsel istismar gerekse de bağımlılık gibi konularla mücadelede öncelikle bu kurumların destek merkezleri açarak sessiz çığlıkların sesi olması gerekiyor diye düşünürken güzel haber Girne Belediyesi’den geldi. Projenin hazırlıklarını uzunca bir süreden beri sürdürmekte olduğunu bildiğimiz Girne Belediyesi, Danışma ve Destek Merkezi’ni hizmete açtı. Aile içi şiddetin her geçen gün arttığı, bağımlılıkların büyük bir sorun oluşturduğu ülkemizde, bireysel ve toplumsal, psikolojik ve sosyolojik sorunlara çözüm arayışlarında halkın yanında olmayı kendine misyon edindiklerini belirterek yola çıktıklarını belirten merkezin yetkilileri, çözüm ortaklarıyla birlikte, randevu sistemiyle hizmet verecekleri bu merkezin müjdesini bizlerle paylaştı. Böylesi güzel bir projeyle bizleri buluşturdukları için başta projenin hayata geçirilmesinde en büyük desteği veren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ve başından sonuna kadar her noktasında emeği olan merkezin ve projenin koordinatörü Misli Kadıoğlu’nu tebrik ediyoruz. Tüm olumsuzlukların içinde “güzel şeyler de olabiliyor” düşüncesini bizlere tekrardan yaşattılar. Alkışlar böyle güzel işlere imza atan insanlar için…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.