banner13
Öne Çıkanlar Wordpress Google Maliye Bakanlığı Audi Bangladeş Milil Eğitim Bakanı
banner5

Bu haber kez okundu.

Yurt Dışındaki Kişilere Ait Kredi Kartlarından Sanal Ortamda Bankacılık İşlemi Yapan 3 Kişi Tutuklandı
banner11

Lapta’da sigorta acentesi olarak faaliyet gösteren bir iş yerinde, yurt dışındaki kişiler ait  kredi kartları bilgilerini kullanarak sanal ortamda bankacılık işlemiyle dolandırıcılık yapan 3 kişi tespit edilerek tutuklandı.

Polis Basın Bülteni’ne göre, 23.06.2020 ve 30.06.2020 tarihlerinde, Lapta-Girne’de sigorta acentesi olarak faaliyet gösteren bir iş yerinde E.B.(E-34), İ.G.(E-38) ve A.C.D.(E-24) dolandırmak kastıyla, yurt dışında oldukları tespit edilen yabancı şahıslara ait çalıntı veya sahiplerinin bilgisi ve rızası dışında elde edilen, kredi kartları bilgilerini kullanarak kart hamillerinin kimliğine bürünüp, işyerindeki bilgisayardan sanal ortamda bankacılık işlemi yapmak suretiyle, gerçekte sigorta poliçesi yapılmadığı halde, acente müşterilerine sigorta poliçesi kesilmiş gibi gösterip sahte resmi belge düzenleyip, tedavüle sürerek sahtekarlıkla kredi temin ettikleri tespit edildi.

Yürütülen ileri soruşturmada, temmuz ayı içerisinde E.B.’nin (E-34) çalıntı veya sahiplerinin bilgisi ve rızası dışında elde edilen, kredi kartları ile yaptığı işlemlerden gerçekleşen sahtekarlıktan kurtulmak ve dolandırmak kastı ile gerçekte A.C.D’ye ait aracı satmadığı halde, 23 bin 500 TL’ye satış yaptığını gösteren sahte belgeyi düzenleyerek tedavüle sürdüğü tespit edildi.  E.B, İ.G. ve A.C.D. tutuklandı.

UYUŞTURUCU TASARRUFU     

Girne’de dün  Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucu İ.K.’nin (E-44) tasarrufunda saksı içersinde ekili toplam 9 kök  hintkeneviri olduğuna inanılan bitkiler, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet kavanoz, foil kağıt parçaları, uyuşturucu içiminde kullanıldığına inanılan lastik ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet makas bulunarak emare alındı. Söz konusu şahıs tutuklandı.   

HIRSIZLIK

 Gemikonağı’nda faaliyet gösteren ''Lord Off Licence'' isimli iş yerinin ön kısmında bulunan buzluğun kapısı hasara uğratılmaksızın açılarak içerisinde bulunan toplam değerleri 946 TL olan muhtelif markalarda toplam 108 adet kutu bira çalınmasıyla ilgili yürütülen ileri soruşturmada meselede zanlı olarak görülen E.W.S.D.(E-20) tutuklandı.

GÜMRÜKSÜZ MAL İTHALİ VE TASARRUFU    

Dün  Metehan Kara Giriş Kapısından KKTC'ye giriş yapan S.T.’nin(E-59) kullanımında bulunan araçta Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada gümrüğe beyana edilmemiş  20 adet tavuk suyu, 21 adet  et suyu, 420 adet yemek malzemesi, 80 adet kutu balığı, 20 adet kurutulmuş balık , 24 adet el kremi, 3 adet  saç kremi ve muhtelif yemek malzemeleri tespit edildi. S.T  hakkında yasal işlem başlatıldı.
(YIL/ŞEB)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.