banner13
Öne Çıkanlar Yaşam Lefkoşa Tokat Chelsea İsveç
banner5

Bu haber kez okundu.

Donör Ol, Hayat Kurtar
banner11
Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ve Kolan Hastanesi işbirliğinde dün düzenlenen  “Donör Ol, Hayat Kurtar” kampanyası büyük ilgi gördü

Kampanya hakkında konuşan Kolan Hastanesi Başhekimi Harun Gülmez, “Bizim için önemli olan kemik iliği nakillerinde uygun donörün bulunması. Çünkü ülkemizde ve dünya da başta lösemi olmak üzere bir çok hastalık artık çağımızın en önemli sorunu halinde. Burada halkın birbirine destek olması gerekiyor. Bu yüzden kemik iliği donörü olmak oldukça önemli’’ dedi. Gülmez, donör olmanın önemine dikkat çekti.

 

“Belki de siz hayat kurtaracaksınız”

Başhekim Gülmez, “Donör olabilmek için temel olarak baktığımız nokta genç ve sağlıklı birey olabilmek’’ dedi.

Kriterlere uygun olan sağlıklı bireyleri donör olmaya davet eden Gülmez şunları kaydetti: “Farklı yerlerde farklı uygulamalar olmakla beraber genellikle 18- 45 yaş aralığında olan sağlıklı bireylerden uygun doku antijenlerini araştırıyoruz. Tüm dünya genelinde bu hastalıkla mücadele eden ve tedaviye ihtiyacı olan kişilere destek olabilmek için yaratılan bir havuzdan bahsediyoruz. Bu hastalara, kendi yakınlarından uygun donör bulunamadığı takdirde bu dönor havuzundan uygun donörler aranıyor. Belki de bir kişinin hayatını kurtarabilmek sadece sizin elinizde olabilir.”

 

“30 milyon kişi donör havuzu sistemine kayıtlı”

Bugün dünya genelinde yaklaşık 30 milyon kişinin donör havuzu sistemine kayıtlı olduğunu ifade eden Başhekim Gülmez, “Biz de Kolan Hastanesi olarak hem çalışanlarımızı hem de tüm halkımızı bilinçlendirerek bu hastalığın tedavisinde elimizden gelen katkıyı koymaya devam edeceğiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.