banner13
Öne Çıkanlar Tokat Lefkoşa Yaşam İsveç Chelsea
banner5

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK DEYİNCE KİÜ
banner11

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen ve 2 buçuk milyon öğrencinin ter döktüğü YKS sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih heyecanı başladı. Pandemi süreci etkisinden dolayı tercihlerin birçoğu sağlık alanında yoğunlaşırken, Kıbrıs İlim Üniversitesi de (KİÜ) bu alandaki farkını ortaya koydu. Hemşireliğe ve hemşirelik eğitimine diğer üniversitelerden farklı bir bakış açısı ile yaklaşan KİÜ, “Sağlık sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirerek fark yarataran, vazgeçilmez ve tercih edilen bir eğitim kurumu olma” yolundaki çabalarıyla göz doldurdu.

Konuyla ilgili olarak KİÜ Basın Bölümü’nden yapılan açıklamada, KİÜ’nün, sağlık sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirmede fark yaratan, vazgeçilmez ve tercih edilen bir eğitim kurumu olduğu ifade edildi.

Hemşireliğin insan sağlığının korunması ve geliştirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahip mesleklerin başında geldiğinin vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi: “Mesleğin önemi; hemşirenin, doğanın en değerli varlığı olan insanın kendisine yeterli olamadığı durumlarda, onun eli, ayağı, gözü olabilen, onu koruyan kollayan, onun savunuculuğunu yapan bir konumda olmasından kaynaklanır. Bu yüzden hemşirelerin özenle yetiştirilmesi, topluma kaliteli hemşirelik hizmeti verilmesinde kendilerini yetkin ve yeterli kılacak bilişsel, duyuşsal davranışların ve teknik becerilerin kazandırılması zorunludur. Hemşirelik bakımı gereksinimleri ışığında hazırlanan ders müfredat programlarının uygulamaya geçirilmesinde gerekli, öğrenci sayısı ile tutarlı fiziksel, eğitsel ve yönetimsel yapı oluşturulur. Kaliteye öncelik veririz, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleriz. Sağlık çalışanlarına en fazla ihtiyaç duyulduğu şu dönemde sloganımız olan ‘Önce sen’ fedakarlık vizyonu ile hemşirelik mesleğini seçebilirsiniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.