banner13
Öne Çıkanlar Tokat İsveç Yaşam Lefkoşa Chelsea
banner5

Bu haber kez okundu.

PANDEMİNİN HAVACILIK SEKTÖRÜNE ETKİSİ
banner11

Kıbrıs İlim Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Necati Cizrelioğulları, sivil havacılık sektörünün ekonomik gelişmelere duyarlı olmasından dolayı havacılık sektörünün ulusal/uluslararası ekonomiler için stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti. Cizrelioğulları’na göre; ekonomik krizler dünya ekonomisindeki büyümeyi yavaşlattığından hava taşımacılığında beklenen talepten daha düşük bir talep oluşması, hava yolculuğu için talep artışının da yavaşlamasına neden olmaktadır. Cizrelioğulları, son 50 yıldır havacılık sektörünün hızlı bir gelişim gösterdiğini ancak bu esnada Körfez Savaşları, 2008 Küresel Krizi, SARS, İkiz Kuleler Saldırısı gibi etkenlerin yaşanması havacılık sektöründe daralma ve duraklama dönemleri yaşanmasına neden olduğunu ancak hava trafiğinin neredeyse durma noktasına getirecek COVID-19 benzeri bir kriz yaşanmadığını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Cizrelioğulları, pandemi süreci ile birlikte dünya düzeninde büyük değişikler yaşandığını, ekonomik açıdan dar boğazların yaşandığını, insanların yaşam biçimlerinde büyük değişiklikler meydana geldiğini, birçok sektörün daha önce deneyimlemediği problemlerle baş başa kaldığının altını çizdi. Birçok sektörün yanında havacılık sektörünün de COVID-19’dan en çok etkilenen sektörlerden biri olduğuna vurgu yaptı. Cizrelioğulları, hava yolu taşımacılığında virüs yayılımının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi göz önüne alındığından, havacılık sektörüne yönelik alınan tüm önlemlere rağmen, endişenin ve kaygının daha artığını, bu bağlamda, küresel ölçekte çok fazla tercih edilmesine rağmen, virüsün kolay bir şekilde yayılımında etkili olduğu düşünülen hava taşımacılık faaliyetlerinin, toplum tarafından talep edilmeyen bir ulaştırma türüne dönüşebildiğine ifade etti.

Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Necati Cizrelioğulları, dünyadaki ticari hareketliliğin ve yaşamsal faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına en büyük etken olan havacılık sektörünün sektörel kayıpların en aza indirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.