banner13
Öne Çıkanlar Doğal Afetler Ajansı Örgüt KKTC merkez Giriyor Mississauga
banner5

Bu haber kez okundu.

KİÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cizrelioğulları: Sosyal Medyanın Gastronomi Turizmine Katkısı
banner11

Kıbrıs İlim Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Necati Cizrelioğulları, sosyal medyanın gastronomi turizmi üzerinde önemli etki yarattığından bahsetti. Yrd. Doç. Dr. Cizrelioğulları günümüzde insanların çoğunun sosyal medya uygulamalarını çok yoğun bir şekilde kullandığını, sosyal medyanın, bilginin üretilmesinden işlenmesine kadar olan bir süreç olmasından dolayı, insanların bilgiye ulaşılabilirlik açısından insanları bir araya getirerek, ülkelerin, kültürlerin profilinin oluşmasına katkı sağladığını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Cizrelioğulları, turizm sektöründeki tüketicilerin, sosyal paylaşım sitelerini kullanarak otel işletmeleri hakkında düşünce ve bilgi sahibi olduklarını ve seyahat planlarını belirlerken kalacağı otel işletmesinin seçimini sosyal paylaşım sitelerinden takip ettiğini, seyahat edenlerin seyahat planlama sürecinin araştırma aşamasında sosyal medya işletmelerin kullanımına ve etkisine odaklandığını dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Cizrelioğulları’na göre, turizm işletmelerinin sosyal medyayı aktif olarak kullanıp paylaşım yapması, turizm tüketicileri arasında iletişimi ve işletmenin bilirliğini artırmakta, sosyal medya platformlarının gastronomi işletmelerine büyük katkı sağlamaktadır. Yrd. Doç. Dr. Cizrelioğulları, insanlar, seyahat planları yaparken, destinasyon seçimlerinde ülkelerin mutfağına ve yeme kültürlerine baktığını, dolayısıyla sosyal medya uygulamalarının en çok kullanılanlarından birisi olan restoranların Instagram’da ki yayınlamış oldukları yemek fotoğrafları sayesinde, menüden seçim yapmakta zorlanan insanların daha kolay seçim yapabildiğini, bu sayede sosyal medya üzerinden paylaşım yapan gastronomi turizminin yapı taşları olan restoranların, müşteri kazanmayı ve piyasada uzun ömürlü olmayı hedeflediğini, bulundukları bölgeleri ve yiyeceklere özgü bilinirlikleri artırdığını ifade etmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.