banner13
Öne Çıkanlar İskele Mandıralar Zacharias Evripidou DEvİş naylon poşet Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı
banner5

Bu haber kez okundu.

KİÜ'DEN KKTC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Ziyareti
banner11

ıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ)' nin organize ettiği, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık günü dolayısıyla söyleyişi yapan KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’yi KİÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Necati Cizrelioğullarını temsilen Öğretim Görevlisi Aslı Akı teşekkür ziyaretinde bulundu.

KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ve Sivil Havacılık Hava Trafik Kontrol Şube Amiri Ahmet Kaptan ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri öğrencilerinin COVID-19 salgınından etkilenen staj konusu  ve yeni Ercan Havalimanı ilgili bilgiler edindiğini Öğr. Gör. Aslı Akı şu şekide ifade etti: 

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi; COVID-19 salgını sebebi ile havaalanında, hava trafik kontrol merkezlerinde yüksek güvenlik önlemlerinin artırıldığını, Sivil Havacılık binasına dişarıdan gelen ziyaretçilerin çok kısıtlı sayıda olduğunu ve COVID-19 salgını sebebi ile staj konusunun askıya alındığını salgının bitmesi ile tekrar gündeme gelebileceğini dile getirdi. Ayrıca, 2016 yılında, 4 yıl önce inşaatına başlanan yeni Ercan Havalimanının COVID-19 salgını nedeni ile yapımına ara verildiğini ifade etti.

Mustafa Sofi yeni Ercan Havalimanı ile detayları dile getirdi: Yeni Ercan Havalimanı, şuanda kullanılan Ercan havalimanının 8 katı büyüklüğünde, terminal binası yıllık 6 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede, 170.000 m² kapalı alana sahip 3200 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde geniş gövdeli uçakların inebileceği  pisti mevcuttur. 140,000 m²’lik yeni apron, 8 körük, 24 Park pozisyonu ile 33 uçağa hizmet verebilecek bir şekilde yapımına devam edilmektedir. Yeni Ercan Havalimanı 40.000 m2’lik kapalı ve açık araç park alanına sahip, tüm bunların yanında 600 metre uzunluğunda tünel ile Ercan Havalimanı’na girilecek olup modern ve kapasitesi artırılmış terminal binası ve son sistem teknoloji ile donatılmıştır.

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, yeni Ercan Havalimanının açılması ile birlikte şuan da kullanılan Ercan Havalimanı kargo uçakları ve askeri uçaklar tarafından kullanılacağını, kullanımda olan Ercan havalimanı VIP binasının ise Genel Havacılık Terminalı olarak kullanılmaya devam edileceği bilgisini de verdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gelen uçakların ilk geliş noktası Ercan havalimanı olup son çıkış noktasıda yine Ercan Havalimanıdır diyen Sivil havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’ye bizlere verdiği bilgilerden dolayı Kıbrıs İlim Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü adına teşekkür ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.