banner13
Öne Çıkanlar Tokat Lefkoşa Yaşam İsveç Chelsea
banner5

Bu haber kez okundu.

Erdoğan: Türkiye’nin şantaj ve tehdide boyun eğmeyeceğini anladılar
banner11

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye’nin şantaja ve haydutluğa boyun eğmeyeceği artık konunun tüm muhatapları tarafından anlaşılmıştır.” dedi. Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“Teröristleri inlerinde buluyor, imha ediyoruz”

Kahraman emniyet güçlerimizin sayesinde Türkiye, terörle mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Yeni güvenlik konseptimiz sayesinde nereye saklanırlarsa saklansınlar teröristleri inlerinde buluyor, imha ediyoruz. Teröristlere artık ülkemiz sınırları içinde karşılamıyor, doğrudan bataklığı kurutacak adımlar atıyoruz. Dağdaki katil sürülerinin başlarını kaldırmalarına nasıl fırsat vermiyorsak, onların şehirdeki kollarına da müsamaha göstermiyoruz.

“Türkiye’yi terörle esir alma girişimleri başarısızlığa uğramıştır”

Teröre bulaşan, şiddeti teşvik eden her kim olursa olsun gözünün yaşına bakmıyoruz.

Türkiye’yi terörle esir alma girişimleri başarısızlığa uğramıştır. Türk milleti çukur eylemlerinde sadece şehir eşkıyalarını değil, aynı zamanda bölücü hevesleri de toprağa gömmüştür. Suriye’de gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla, ülkemizi güneyinden bir terör koridoruyla kuşatma girişimlerini akamete uğrattık. Irak’ın kuzeyini bölücü terör örgütü için güvenilir bir liman olmaktan çıkardık.

“Diplomasi masasının öne çıkarılması, ülkemizin kararlı duruşunun sonucudur”

Akdeniz’deki en uzun kıyı şeridine sahip olan ülkemizi, birilerinin sahillerimize hapsetmesine izin vermeyeceğiz. Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye’nin şantaja ve haydutluğa boyun eğmeyeceği artık konunun tüm muhatapları tarafından anlaşılmıştır. Son günlerde meselenin çözüm yeri olarak diplomasi masasının öne çıkarılması, elbette ülkemizin kararlı duruşunun sonucudur.

“Biz hep haklı olmanın, büyük devlet olmanın vakarıyla hareket ettik”

Biz de başından beri bunu meselede sorunun diyalogla, müzakereyle, komşuluk hukuku içerisinde çözüme kavuşturulması gerektiğini savunduk. Karşı tarafın kışkırtmalarına, çocuksu davranışlarına rağmen biz hep haklı olmanın, büyük devlet olmanın vakarıyla hareket ettik. Sürecin bu aşamaya gelmesinde, Türkiye’nin sağduyulu, soğukkanlı, bir o kadar da dirayetli tavrının önemli payı vardır. Bundan sonra da gereken olgunluğu göstermeye devam edeceğiz.

“Türkiye’nin sabrını ve kararlılığını test edenler hak ettikleri cevabı alacaktır”

Ülkemizle beraber bölgemizin de barış, huzur ve istikrarı için çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye’ye, samimiyetle yaklaşanlar bizden daima hüsnüniyet göreceklerdir. Türkiye’nin sabrını ve kararlılığını test edenler de her zaman hak ettikleri cevabı bizden alacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.