banner13
Öne Çıkanlar Yaşam Chelsea İsveç Tokat Lefkoşa
banner5

Bu haber kez okundu.

Bakan Pilli: “Tespit Edildikleri Bölgeler, Gerekli Olması Halinde Açıklanacaktır”
banner11

Sağlık Bakanlığı’nın resmi açıklamalarına göre, ülke sınırlarının dışa açıldığı 1 Temmuz tarihinden bu yana 12 yerel pozitif vaka tespit edildi. 

Bakanlık açıklamalarına göre ilk yerel vakalar, 14 Ağustos tarihinde tespit edildi.

Daha sonra yapılan açıklamaların pek çoğunda “pozitif vakanın temaslısının tespit edildiği” yönünde ifadeler kullanıldı ancak bahsi geçen “temaslıların”, yerel mi yoksa yurtdışı kaynaklı mı olduğu net bir dille ifade edilmedi.

Öte yandan bakanlık açıklamalarında, yerel oldukları açıklanan 12 pozitif vakadan 6’sının hangi ilçelerde tespit edildiklerinin açıklanmaması dikkat çekti. 

Mart ayı ile son vakanın görüldüğü Haziran ayları arasında, ülkede tespit edilen yerel Koronavirüs vakalarına ilişkin yapılan bakanlık açıklamalarında, vakaların hangi bölgelerde tespit edildikleri, liste halinde kamuoyu ile paylaşılıyordu. 

Bu durum, özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin az da olsa önüne geçebiliyordu. 

Zira son günlerde pek çok Facebook, Twitter ve WhatsApp kullanıcısı, gerek paylaştıkları gönderilerde, gerekse de oluşturdukları sohbet gruplarında, teyit edilmemiş vaka iddiaları paylaşıyor ve bilgi kirliliği oluşturuyor. 

Bilgi kirliliği ise, kamuoyunda ciddi bir huzursuzluk ve iktidara karşı güvensizlik hissinin oluşmasına neden oluyor.

BAKAN PİLLİ: “TESPİT EDİLDİKLERİ BÖLGELER, GEREKLİ OLMASI HALİNDE AÇIKLANACAKTIR”

Vakaların hangi bölgelerde tespit edildiğini öğrenmek üzere Sağlık Bakanı Ali Pilli ile görüşen Kıbrıs Postası, “Yerel vaka sayısı yok denecek kadar az. Gerekli olması halinde, yerel vakaların tespit edildikleri bölgeler açıklanacaktır” yanıtını aldı. 

Kıbrıs Postası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.