banner13
Öne Çıkanlar Doğal Afetler Ajansı Örgüt KKTC merkez Giriyor Mississauga
banner5

Bu haber kez okundu.

Ahmet Savaşan: “Son siyasi gelişmeler Maraş’ın turistik potansiyelini artırdı!”
banner11

Ahmet Savaşan: “Son siyasi gelişmeler Maraş’ın turistik potansiyelini artırdı!”
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, “Son siyasi gelişmeler Maraş’ın turistik potansiyelini artırdı” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Çernobil faciasının yaşandığı Pripyat ve daha pek çok “hayalet şehir” örneğine bakıldığında, bir bölümü açılan Kapalı Maraş’a düzenlenecek turların Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörüne yeni ve önemli bir soluk aldırabilmesi için çok önemli bir fırsat sunduğuna dikkat çekti.

Savaşan, hem devletin, hem de turizmcilerin bu konuda gecikmeden harekete geçmesi ve eşgüdüm ile çalışılması halinde milyonlarca Euro gelirin özelde Gazi Mağusa’ya genelde ise ülkeye kazandırılabileceğinin altını çizdi.

Dünya’da gerek yaşanan savaşların ardından, gerek üretimin durması veya nükleer kazaların olması nedeniyle, gerekse de yerleşime açılamadığından meydana gelen hayalet şehirlerin, içinde barındırdığı etkileyici hikayeleriyle dikkatleri üzerine çektiğine işaret eden Ahmet Savaşan, bu “hayalet şehir”lerin turistler tarafından her geçen gün daha fazla rağbet gördüğüne vurgu yaptı.

“MARAŞ’IN MEVCUT TURİSTİK POTANSİYELİ KULLANILMALI…”

Dünya’da bu eğilimi dikkate alan ve bu alternatif turizm alanına yönelen pek çok ülkenin bulunduğunu belirten Savaşan, uzun yıllardan beri ilgi odağı olan ve uluslararası basının gündeminde de yer alan Kapalı Maraş’ın dün ziyaretçilere açılması ile bu potansiyelinin kullanılabilmesinin de yolunun açıldığının altını çizdi.

“DÜNYANIN İLK 7 YILDIZLI OTELİ GOLDEN SANDS MARAŞ’TA…”

Maraş’ın, 1974’ten önce İngiliz Kraliyet ailesinin yaptığı ve dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olduğu rivayet edilen Golden SandsHotel’in de içinde bulunduğu 10 bin yataklı 45 otel ve 60 apartman tipi turistik tesisi, 3000 civarı büyüklü küçüklü ticari iş yeri, 99 eğlence merkezi, 25 müze, 24 sinema ve tiyatro, 21 banka, 2 spor sahası ile modern mimarisiyle dünyanın en lüks turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Ahmet Savaşan, 1970-1974 yılları arasında en parlak dönemini yaşayan Maraş’ın SophiaLoren, Elizabeth Taylor ve Richard Burton, RaquelWelch, BrigitteBardot gibi sanatçılar yanı sıra pek çok zengin iş insanı ve turisti de ağırladığını anımsattı.

“MARAŞ BU KIŞ TURİZM İÇİNDE DEĞERLENDİRİLMELİ…”

“Bunun doğal olarak yarattığı bir merak duygusu vardır. Son günlede yaşanan siyasi gelişmeler de bu merakı daha da körüklemiştir. Salgın koşullarının olanak verdiği ölçüler içinde kalınarak Kapalı Maraş’a düzenlenecek gözlem turlarının zaten zor günler geçirmekte olan turizm sektörü için önemli bir gelir kapısı olabileceğine inanıyorum” diyen Savaşan, bu konunun erken zamanda değerlendirilerek Maraş’ın kış turizmine dahil edilmesi için gereken adımların devlet ve turizmcilerin eşgüdümü ile atılmasının önemine işaret etti.

“TÜRKİYE, MARAŞ İÇİN KISA VADEDE EN BÜYÜK TURİST POTANSİYELİNE SAHİP…”

Özel ilgi turizmi segmentlerinin her ülkenin olanaklarına ve konumuna göre değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, “biz de elimizdeki olanakları en iyi şekilde değerlendirmeli ve kısa dönemde başka ülkelerden turist sağlama konusunda yaşayabileceğimiz zorlukları doğrudan uçuş gerçekleştirebileceğimiz Türkiye pazarından sağlamanın yollarını bulmalıyız. Kapalı Maraş turları bu bağlamda önemli bir katkı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.