banner13
Öne Çıkanlar İsveç Tokat Chelsea Lefkoşa Yaşam
banner5

Bu haber kez okundu.

Hangi saatlerde, neler paylaşılmalı?
banner11

Sosyal medyanın hayatımızın bir parçası olmasıyla beraber, yemek-içmek ve diğer tabi ihtiyaçlarımız gibi sosyal medyada da vakit geçirmekte sıradan ve yadırganmayan bir durum haline geldi.

Sosyal medyanın ilk zamanlarında iş ortamında kullanılması yadırgansa da, şimdiler de görüyoruz ki çalışanlar gün içerisinde bir çok paylaşım yaparak, iş hayatı ve özel hayat hakkında durum güncellemeleriyle sosyal medyadan uzaklaşmıyorlar. Hatta işte sosyal medyanın kullanılması gerektiğini savunan patronlar bile var.

Haliyle uyuduğumuz zamanlar hariç günün her saatinde, paylaşım yapmaya meyilli bir kitle olarak neler paylaşmamız gerektiğini, iyi yada kötü takipçilerimizin bu paylaşımlara saatlere göre nasıl tepkiler vereceğini bilmemiz gerekir değil mi?

Öncelikle sosyal medyayı zaman olarak ikiye ayırmamız gerekiyor. İlk zaman dilimimiz gece 24:00’ten öğlen 12’ye kadar olan zaman dilimi. Bu zaman diliminde en etkin zaman 08:00 civarları, bunun haricinde ki zamanlarda yapılan paylaşımlar çok fazla etkileşim almıyor.

Diğer zaman dilimine bakacak olursak tabi ki, akşam 21:00’den sonra ki zaman dilimi etkileşimin en yoğun olduğu saatler olarak gözüküyor.

Şimdi bu zaman dilimlerinde neler paylaşmamız gerek onlara bir göz atalım. İlk zaman diliminde kesinlikle siyasi paylaşımlarda bulunmamamız gerekiyor. Siyasetin karamsarlığıyla takipçilerimizi güne başlatırsak, takipçilerimiz bir sonra ki gün ki paylaşımlarımızı maalesef etkileşimde bulunmadıkları için yavaş yavaş göremeyecekler. Takipçilerimizi güne enerjik bir şekilde başlamaları sağlayacak bir özlü sözle selamlayabiliriz.

Kedi videoları olmazsa olmazımız. Günün ilk saatlerinde paylaşılması gereken videolar arasında olabilir.

Saat 12:00 geçtikten sonra herkes çayını, kahvesini içmiş, yemeğini yemiş olduğuna göre insanların nevri de açılmış demektir. Artık sitemkar  paylaşımlara geçebilirsiniz. Sitemkar paylaşımlarda dikkat edilmesi gereken nokta tabi ki insanların sizden soğumasını sağlayacak kelimelerden kaçınmak.

Bu saatlerde enerjinizi yükseltmek adına kendinize ait veya sevdiğiniz birisinin fotosunu paylaşabilir yada profil resminizi de değiştirebilirsiniz. Gelen beğeniler sizi genellikle olumlu yönde etkileyecektir.

Eee şöyle,böyle derken saati 17:00 yaptınız yine. İşten çıkarken yorgun argın cümlelerden çok, akşamki planlarınızdan bahsedebilir, izleyeceğiniz film yada yapacağınız etkinlik hakkında takipçilerinizi bilgi sahibi ederken, kendi enerjinizi de yenilemiş olursunuz.

Gün içerisinde en önemli gördüğünüz olayı sona saklayın ve saat 21:00’den sonra bunu takipçilerinizle paylaşmayı unutmayın ve göreceksiniz ki etkileşimler gün içerisinden daha yoğun şekilde olacaktır.

Son bir uyarı: Saat 24:00’ü gösteriyorsa yada yatma vaktiniz geldiyse telefonunuzun internetini mutlaka kapatın. Gece boyunca gelecek bildirileri duymadığınızı zannetseniz de bilinçaltınız bunlara tepki verecektir.

Bol paylaşımlı bir gün geçirmeniz dileğiyle. Yarın “Facebook’ta tepki dönemi” yazımda görüşürüz.sosyal-medya-backlink-hizmeti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.