banner13
Öne Çıkanlar Zacharias Evripidou İskele Mandıralar DEvİş Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı naylon poşet
banner5

Bu haber kez okundu.

Türkiye'ye 72 milyon Euro tazminat cezası
banner11

Fileleftheros gazetesi: “Girne’deki Taşınmaz Mallar Konusunda Türkiye’ye Milyonlarca Euroluk Ceza” başlığı altında verdiği haberinde, Rum “Girne Kaza Mahkemesi’nin” Girne’deki eski taşınmaz malları için mahkemeye başvuran Solea ailesinin davasını haklı bularak, Türkiye’nin tazminat ödemesine karar verdiğini yazdı.
Habere göre söz konusu mahkeme, 2014 yılına kadarki taşınmaz mal kullanıp kaybı için Türkiye’nin 72 milyon 423 bin 772 Euroluk bir miktarı, faiziyle birlikte ödemesi kararını verirken, Türkiye’nin söz konusu taşınmazlara müdahalesine son vererek taşınmazları iade etmesine hükmetti.
Gazete, bu kararın, “AB üyesi bir ülkenin yetkili mahkemesi tarafından alınmış olması sebebiyle tüm AB üyesi ülkelerde, Türkiye’nin taşınmazlarıyla ilişkili olarak ileri götürülebilecek olması sebebiyle büyük önem taşıdığı” iddiasında da bulundu.
Haberde, söz konusu taşınmazların miktarı veya tam mevkiisine ise yer verilmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.