banner13
Öne Çıkanlar Zacharias Evripidou İskele Mandıralar DEvİş Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı naylon poşet
banner5

Bu haber kez okundu.

KIÜ'den 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Kutlaması
banner11

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Fatma Ayşin Kurak 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasına dikkat çekti.

Öğr.Gör. Kurak şunları kaydetti: 

Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında hasta ve yaralılara her türlü coğrafi ve iklim şartlarında zamanla yarışarak en kısa sürede ulaşabilmek amacıyla özel olarak dizayn edilmiş tam donanımlı acil yardım ambulansları ile görevlerini en üst şekilde yerine getiren ve hayatlarını, can kurtarmaya adayan bütün 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının bu günü sadece yılda bir gün değil her gün kutlanmalıdır. 

Acil Sağlık Hizmetlerinin en önemli amacı halka haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz, en kısa sürede ulaşmal olduğuna değinen Sn. Kurak, bu sebeple şunları kaydetti:
Acil durumlarda saniyeler bile çok önemlidir. Bu nedenle yoğun trafikte ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde mutlaka yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Ayrıca 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi bu bağlamda toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla bu günün farkındalık yaratmasını umuyorum.

Kıbrıs Ilim Üniversitesi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Öğr. Gör. Fatma Ayşin Kurak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yeşim 3 yıl önce

Sevgili eğitimcimiz ne kadar güzel ifade etmiş. Acil durumlarda saniyeler kıymetli ve bu konuda duyarlı olmalıyız.