banner13
Öne Çıkanlar Doğal Afetler Ajansı Örgüt KKTC merkez Giriyor Mississauga
banner5

Bu haber kez okundu.

Türkler Avrupa'nın en kıskanç aşıkları
banner11
Seyahat arama sitesi momondo’nun 14 Şubat öncesinde yaptığı araştırmaya göre, sevdiğimiz kişinin kendimizden başka biriyle tatile çıkmasına Avrupa’da en çok karşı çıkan ülkeyiz. Dünya genelinde ise Brezilya ve Çin’in ardından üçüncü sırada yer alıyoruz.

Sevenler ve sevilenler, bu pazar Sevgililer Günü’nü kutlayacak. Haliyle hediyeler alındı, mum ışığında yenilecek yemekler planlandı, hatta minik ve romantik tatiller için bavullar toplanmaya başlandı. Peki ya gün gelir de sevgiliniz sizin yerinize bir başkasıyla tatile gitmek isterse? Seyahat arama sitesi momondo, 14 Şubat öncesi bu sorunun peşine düştü ve ilginç bir araştırmaya[i] imza attı.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 ülkede yapılan araştırmada, katılımcılara “Siz yanında değilken, sevdiniz kişinin kiminle tatile çıkmasını istemezsiniz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların birden fazla seçeneği işaretleyebildikleri araştırmaya göre Türkler, Avrupa’nın en kıskanç ülkesi durumunda. Araştırmanın en dikkat çekici sonuçları şöyle:

“BENSİZ TATİLE ÇIKMA” DİYENLERİN ORANI YÜZDE 79

Türkiye’de yaşayan kişiler arasında “Eşim veya sevgilim istediği kişiyle birlikte tatile çıkabilir” diyenlerin oranı yalnızca yüzde 21. Başka bir deyişle yüzde 79’umuz başkalarıyla tatile sıcak bakmıyor. Türkiye bu oranla Avrupa’da sevdiği kişileri en çok kıskanan ülke konumunda.

TÜRKİYE DÜNYA GENELİNDE ÜÇÜNCÜ

Dünya geneline bakıldığındaysa Brezilya ve Çin’in ardından üçüncü en kıskanç ülkeyiz. Diğer yandan Hollanda, Danimarka ve İspanya, sevdiklerini en az kıskanan ülkeler. Danimarkalılar’ın ve Hollandalılar’ın yüzde 63’ü, İspanyollar’ın ise yüzde 62’si “Partnerim istediği kişiyle tatile çıkabilir” diyor.

23-35 YAŞ GRUBU DAHA KISKANÇ

Araştırmaya göre Türkiye’de yaşayan kişilerin yüzde 45’i, sevdikleri kişinin karşı cinsten arkadaşlarıyla birlikte tatile çıkmasını istemiyor. Üstelik bu durum her iki cinsiyet için de geçerli. Kadınların yüzde 44’ü, erkeklerinse yüzde 47’si, “Eşim karşı cinsten arkadaşlarıyla tatile çıkmamalı,” diyor. Bu oranın en yüksek olduğu yaş grubu 23-35 grubuyken, en yüksek olduğu bölge ise Ege Bölgesi.

İÇ ANADOLULULAR İŞ ARKADAŞLARIYLA TATİLE KARŞI

Karşı cinsten iş arkadaşları söz konusu olduğunda da benzer bir durum ortaya çıkıyor. Toplamda yüzde 32 olmak üzere erkeklerin yüzde 35’i, kadınlarınsa yüzde 28’i karşıt cinsten iş arkadaşlarıyla tatil yapılmasına sıcak bakmıyor. Karşı cinsten iş arkadaşlarıyla tatile en az sıcak bakan bölge ise yüzde 38’le İç Anadolu Bölgesi.

HEMCİNSLERLE TATİLE DE SICAK BAKILMIYOR

“Sevdiğim kişi, eğer ben yanında değilsem hemcinsi olan arkadaşlarıyla bile tatile çıkmamalı” diyenlerin oranı yüzde 16. Yalnızca erkekler incelendiğinde, oran yüzde 19’a kadar çıkıyor. “Partnerim hemcinsi olan iş arkadaşlarıyla da tatile çıkmasın” diyenlerin oranı ise yüzde 11. Araştırmaya göre, kadınlar bu durumu daha fazla önemsiyor, çünkü aynı soruyla kadınların verdiği cevapların oranı yüzde 14.

Anahtar Kelimeler:
Gezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.