banner13
Öne Çıkanlar Zacharias Evripidou İskele Mandıralar DEvİş Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı naylon poşet
banner5

Bu haber kez okundu.

Güzelyurt Belediyesi Kültür Evi açıldı
banner11

Güzelyurt Belediyesi Kültür Evi, dün akşam düzenlenen törenle açıldı.

Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışa Başbakan Hüseyin Özgürgün, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, TC Yardım Heyeti Başkanı Ertan Tosun, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütleri yetkilileri, muhtarlar, kurum kuruluş temsilcileri ve halk katıldı.

Kültür Evi, Güzelyurt Belediyesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi işbirliğinde projelendirilip, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği finans katkılarıyla edilen Osmanlı hanının restore edilmesiyle oluşturuldu.

Osmanlı mimarisinin tipik özelliklerini taşıyan yapı 340 m² kapalı alan ve 650m² iç avludan oluşuyor.

Bir odası Güzelyurt Belediyesi tarafından “Kıbrıs Türk Kültür Evi” olarak, diğer odası ise Ankara Keçiören Belediyesi tarafından “Anadolu Kültür Evi” olarak düzenlenen yapının ziyaretlere açılması dışında, 650m² büyüklüğünde olan avlusunun Güzelyurt’ta gerçekleştirilecek kültür aktivitelerine ev sahipliği yapması planlanıyor.

ÖZGÜRGÜN: “GÜZELYURT OSMANLILARIN ESER BIRAKTIĞI BİR YER”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın güzel projelere imza attığına dikkat çekerek, Güzelyurt’un Osmanlıların eser bıraktığı bir yer olduğuna işaret etti.

Bu tip eserlere sahip çıkmanın ataların eserlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasına olanak sağladığını vurgulayan Özgürgün, “Biz Güzelyurt asla verilmez dediğimizde bunları kastediyoruz Kıbrıs Türk halkının eserleri bu ada üzerinde her yerdedir” diye konuştu.

EROĞLU: “YATIRIMLAR ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRDİ”

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güzelyurt’ta yapılan yatırımlarla kalıcı olunduğunun gösterildiğine dikkat çekerek, “Güzelyurtlular Güzelyurt’a ne kadar sahip çıkarsa müzakere masasındakiler de o kadar sahip çıkar” diye konuştu.

Belediyeciliğin sadece çöp toplamak olmadığını ifade eden Eroğlu, kültür alında yapılan yatırımların şehri güzelleştirdiğini ve Türkiye belediyeleri ile kurulan kardeşlik ilişkilerinin anlamlı olduğunu belirtti.

ÖZÇINAR: “YENİ YAŞAM ALANLARINA İHTİYAÇ VAR”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar açılış öncesi yaptığı konuşmada TC Yardım Heyeti’nin ve Kardeş Belediye Keçiören Belediyesi’nin katkıları ile Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Üniversite kenti olma yolunda ilerleyen Güzelyurt’un yeni yaşam alanlarına ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Özçınar, bunu da yeni projelerle desteklemek gerektiğini söyledi.

Özçınar, kentin doğal yapısını bozmadan eski eserlere sahip çıkarak yeni projelere imza atmaya devam edeceklerini söyleyerek yapılan projelerle Güzelyurt’a sahip çıkacaklarının altını çizdi.

Özçınar, Keçiören Belediyesi ile kültür alanında ilk adımı Ankara’da Kültür Evi’nin açılışı ile yaptıklarını anımsattı.

AK: “GÜZEL BİR ESER ORTAYA ÇIKTI”

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da konuşmasında Kültür Evi’nin iç düzenlemesine katkı koyduklarına işaret ederek, Güzelyurt Belediyesi ile yapılan işbirliği ile Güzelyurt’ta ziyaret edilecek güzel bir eser ortaya çıktığını belirtti.

Osmanlı yadigarı bir eserin yeni bir yaşam alanı olarak ortaya çıktığına da vurgu yapan Ak, geçtiğimiz yıl Keçiören’de Kıbrıs Evi açılışını gerçekleştirdiklerini ve dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da açılışa katıldığını anımsattı.

Konuşmaların ardından plaket takdimi ve açılış gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Güzelyurt Belediyesi Kıbrıs Evi ve iç düzenlemesi Keçiören Belediyesi tarafından yapılan Anadolu Evi gezildi. Kıbrıs ve Anadolu kültürünü yansıtan odalar görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.