banner13
Öne Çıkanlar Zacharias Evripidou İskele Mandıralar DEvİş Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı naylon poşet
banner5

Bu haber kez okundu.

Altın, yükselişini hızlandırarak 2,000 dolara yöneldi
banner11

ltın fiyatlarının 2,000 dolara doğru yükselişi, dolardaki düşüş ve yatırımcıların dikkatlerini Fed yetkililerinden gelen açıklamalara çevirmeleri ile birlikte Eylül ayına sarktı.

Dolar göstergesi, Çin'in satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verisinin tahminlerden iyi çıkmasının ardından Mayıs 2018'den beri en düşük seviyesine gerilerken, Asya hisse senetleri, ABD endeks vadelilerindeki gerilemeyi izleyerek hafifçe düştü. Koronavirüs yatırımcıların gündeminde halen en üst sıraları işgal ediyor. Hindistan hızla dünyada virüsün merkezi haline gelirken, Astra Zeneca Plc ABD'de geliştirmekte olduğu aşısı için insanlar üzerinde geniş çaplı denemelere başlıyor.

Spot altın, önceki iki seansta yüzde 2 değer kazandıktan sonra yüzde 1 daha yükselerek Singapur saati ile 13.27’de 1,988 dolara tırmandı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 2 yükselerek ons başına 28.7147 dolara çıkarken, platin yüzde 1.8 ve paladyum yüzde 2 değer kazandı.

ABD para biriminin G-10 paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 geriledi.

Singapur'da SAV Markets baş stratejisti Shyam Devani, "Şimdi ay sonu artık geride kaldı ve mevcut trendler yeniden başlayabilir. Bunlardan biri zayıf dolar," dedi ve "Daha geniş çerçevede, küresel para arzındaki yoğun artış altını yukarı trendde tutuyor. 2,016 dolar seviyesinin yukarı yönde kırılması yukarı yönlü hareketi güçlendirecek ve yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerini güçlü bir şekilde işaret edecektir" şeklinde görüş bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.