banner13
Öne Çıkanlar Tokat Lefkoşa Yaşam İsveç Chelsea
banner5

Bu haber kez okundu.

MİSP Başkanı Sancar'dan tüm paydaşlara çağrı
banner11

Milli İradaye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar, karantina ile ülkeye gelecek olan öğrencilerin masraflarının devlet ve bağlı oldukları üniversiteler tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

“ÇOCUKLARA YENİ YÜKLER EKLEMEYELİM”
Sancar, “Öğrencilerin gelmesi bu ülke için elzemdir. Corona virüs bizim sağlık sistemimizde büyük sıkıntı yaratmıştır. Öğrencilerin karantina ile gelmesini destekliyoruz ancak bu çocukların masraflarının öğrenciden kesilmemesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Zaten dünyada tüm ekonomiler zarar görmüşken bir de çocuklarımızı bu yük ile ezmemeliyiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİ GETİRMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ”
Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar, “Biz KKTC’de turizm sektörünü geçtiğimiz dönemde kaçırdık. Şimdi zorunlu olarak 8 ay adada kalacak olan öğrenciyi bu ülkeye getirmekle yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.
Sancar yazılı açıklamasında şöyle dedi;
“Sağlımız her şeyden önemlidir bunda hem fikiriz. Sağlımızdan daha önemli hiçbir şey olamaz. Fakat Covid-19 kadar ekonomimiz de önemlidir. Ekonomimizi ayakta tutan sektörlerden biri olan öğrencilerin acilen bu ülkeye gelmesi ve esnafımıza can suyu olması şarttır. Öğrencilerin adadan gitmesi ile birçok esnaf kapanmış, bankalara borçlanmış ve hareket edemez hale gelmiştir. Geçimi tamamen öğrencilerin yaptığı harcamalar ve konaklamalar üzerine olan ülkenin küçük esnafının, artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bu çocukların buradaki esnafa iğneden ipliğe kadar faydası ortadadır. Faydası her tarafa dokunacaktır . Bu manada KKTC’de bütün üniversitelerin açılması gerekir. Devletin de Türkiye’deki öğrencileri ülkemize getirmesi en asli görevlerindendir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.