banner13
Öne Çıkanlar Zacharias Evripidou İskele Mandıralar DEvİş Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı naylon poşet
banner5

Bu haber kez okundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı ziyaretlerini tamamladı
banner11

Fileleftheros gazetesi Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellarapulu’nun dün, Yunan Askeri Mezarlığı, Hapishanedeki Gömülü EOKA’cı Mezarlığı, ELDİK kışlasını ziyaret ederek ölenlerin anısına çelenk koyduğunu yazdı.

Habere göre Yunanistan Cumhurbaşkanı ayrıca Güney Lefkoşa’daki Yeşil Hat’ta da gezinti yaptı.

Yunan Cumhurbaşkanı, Hapishanedeki Gömülü EOKA’cı Mezarlığı’nda yaptığı açıklamada, “Kıbrıs’”ın özgürlüğü için hayatını kaybedenleri anarken bu kişilere yönelik borçlarının, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve Türk “işgalinin” sonlandırılması için mücadele etmek olduğunu da söyledi.

Sakellarapulu’ya burada Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Emili Yioliti eşlik etti.

Yunan Cumhurbaşkanı daha sonra Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis tarafından karşılandığı Yunan Askeri Mezarlığını ziyaret etti.

Burada Rum Savunma Bakanı tarafından, 1974’te yaşananlarla ilgili olarak bilgilendirilen Yunan Cumhurbaşkanı Sakellarapulu, burada çelenk koydu ve orada konuşlandırılan “Noratlas” benzeri uçağı ziyaret etti.

Gazete Sakellarapulu’nun ayrıca Kakopetria’da bulunan tarihi Ay. Nikolau tis Stegis Kilisesi’ni de ziyaret ettiğini yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.