banner13
Öne Çıkanlar İsveç Tokat Lefkoşa Yaşam Chelsea
banner5

Bu haber kez okundu.

Tatar'dan BRT'ye kutlama mesajı
banner11

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun kuruluşunun 55’inci yıldönümü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.
Tatar, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinden hak ve hukukunu koruma, egemenliğini, siyasi eşitliğini, devletini dünyaya kabul ettirme sürecine geçtiğini, bu çerçevede Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun tarihi görevinin hala devam ettiğini kaydetti.
Tatar mesajında şunları dile getirdi:
“Bayrak Radyosu Kıbrıs Türk halkının 21 Aralık 1963’te silahlı saldırı sonucu ortaklık devleti Kıbrıs Cumhuriyeti’nden atılmasının ardından Rum yalanlarına karşılık Kıbrıs Türkü’nün sesini yükseltmek için kuruldu. Bayrak Radyosu’nu kuran efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı ve onun üyelerinin hedefi ‘ teslim olun’ çağrısında bulunan Makarios liderliğindeki Rum saldırganlara Kıbrıs Türk mücahidinin özgürlüğü, bayrağı, vatanı için direneceğini bildirmek, halka moral vermekti. O Bayrak Türkün özgürlük için açtığı bayrak idi. O Bayrak, Rum’un adanın dört bir köşesinde Türk yerleşim birimlerine saldırılarında, Erenköy direnişinde, Geçitkale, Boğaziçi olaylarında, Enosis amaçlı 15 Temmuz Rum-Yunan darbesinde, mücahit ve Mehmetçiğin birlikte görev yaptıkları 20 Temmuz 1974 tarihinde başlayan özgürlük sürecinde görevini başarı ile yerine getirdi ve Kıbrıs Türk halkının sesini tüm dünyaya duyurdu, Kıbrıs Türkü’ne doğruları haber verdi, toplumsal birliği sağladı.”
Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun kendi yasasında da açıkça belirtildiği üzere, ulusal davayı ve buna bağlı politikaları yurt içinde ve yurt dışında savunmak, bu politikaları anlatmakla yükümlü olduğunu kaydeden Tatar, “Atatürk ilke ve devrimlerinin toplumda yerleşmesini ve gelişmesini sağlamak, ulusal güvenliği gözetmek Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na yasa ile verilmiş görevlerdir” ifadelerini kullandı.
Devlet kuruluşu olan BRT’nin kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü bulunduğunu kaydeden Tatar, kuruma kuruluşundan bu yana hizmet verenleri sevgi ve saygıyla, yaşamını kaybedenleri rahmetle andı ve başarı dolu yıllar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.