banner13
Öne Çıkanlar Doğal Afetler Ajansı Örgüt KKTC merkez Giriyor Mississauga
banner5

Bu haber kez okundu.

KTGB'nin temsilcileri belirlendi
banner11

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Türk Ajansı Kıbrıs (TAK ) ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yönetim Kurullarında Birliği 3 yıl süreyle temsil edecek üyeleri belirlemek üzere genel kurula gitti.

KTGB Kompleksi’nde yer alan genel kurulda TAK’ı tek aday olması sebebiyle birliği Ali Baturay’ın temsil etmeye devam etmesine karar verilirken, BRTK Yönetim Kurulu’nda ise iki aday Zafer Kodan ve İbrahim Güneşer arasında seçim yapıldı.

Seçimi, 40’a karşı 54 oyla Zafer Kodan kazanarak KTGB’nin yeni BRTK Yönetim Kurulu temsilcisi oldu.

Genel Kurul saat 10,30’da, Sami Taşarkan’ın başkanlığında ve Simge Çerkezoğlu’yla, Serkan Soyalan’ın sekreterliğinde Divan’ın oluşturulmasıyla başladı.

Genel Kurul’da ilk olarak Birlik Başkanı Sami Özuslu ardından da sırasıyla, geçmiş dönemde Birliği TAK’ta temsil eden Ali Baturay ve BRT’de temsil eden Halil Davulcu birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından seçim işlemine geçildi.

KTGN Başkanı Sami Özuslu konuşmasına, kısa bir süre önce yaşamını yitiren BRT çalışanı ve Birlik üyesi Hakan Çakmak’ı anarak başladı ve üzüntülerini dile getirdi.

Birliğin çalışmalarına “Basın Özgürlüğü Hayatın Özgürlüğüdür” şiarıyla yoluna devam ettiğini söyleyen Özuslu, basın özgürlüğü konusunda dünyada ve bölgede yaşanan sıkıntıları dile getirerek, ülkedeki kurum ve sendikalarla işbirliği-güçbirliği içerisinde yollarına devam ettiklerini anlattı.

Özuslu, kısaca birliğin faaliyetlerini ve birlik lokalinin altyapı çalışmalarını anlattı. Lokalin 2. Katını tamamlayarak konferans salonuna kavuştuklarını anlatan Özuslu, KTGB Kompleksi haline getirmeyi amaçladıkları alanın düğün salonu ve kafesiyle tüm Lefkoşa’ya hizmet vermesini arzuladıklarını söyledi.

Özuslu, 289 kişiyi bulan üyelerine birliğe sahip çıkmaları çağrısında bulunarak, üye arttırımı için de destek istedi.

Yönetim Kurulu temsilciliğinin de çok zor ve özveri gerektiren görevler olduğunu ifade eden Özuslu, geçmişteki temsilcilere teşekkür ederek, seçilecek olanlara başarılar diledi.

BATURAY

TAK Yönetim Kurulu temsilciliği yapan Ali Baturay ise, “Bu defa gerçekten son adaylığım her dönem aynını söyleyip yeniden aday oluyorum Denktaş gibi” dedi.

TAK’taki görevi süresince Yönetim Kurulu olarak yaptıklarına örnekler veren Baturay, 2012 yılında terfi alan ancak maaş artışlarını alamayanlar için 4 yıl süren bir mücadele verdiklerini ve yine farklı süreçlerden geçerek personel terfi sınavı açmayı başardıklarını anlattı.

Baturay, TAK’ın tamamlanamayan binasıyla ilgili de bilgi vererek, YÖDAK ve Rekabet Kurulu’uyla paylaşılması öngörülen binanın altyapısıyla ilgili YÖDAK’ın itirazları olduğunu ve “TC Yardım Heyeti’ndeki değişiklikler sonucunda” konunun çözüme kavuşamadığını söyledi.

TAK’taki diğer bir sorunun da bakanlıklarda görevlendirilen personelin yerine birilerinin konulmaması olduğunu dile getiren Baturay, bu giden kişilerle ilgili farklı sorunlar yaşandığını ve kendisinin de neyin doğru olduğuna karar veremeyip birkaç kez fikir değiştirdiğini belirtti.

Baturay, Yönetim Kurulu olarak Rum Haber Ajansı’yla bir araya geldiklerini ve resmi olmasa bile farklı konularda işbirliğine gitmek için görüş alışverişinde bulunduklarını da söyleyerek, “Benim yönetim kurullarında resmi olmayan görevim ise yaşanan tartışmalarda arabuluculuk yapmak” dedi.

DAVULCU

BRTK Yönetim Kurulu üyesi Halil Davulcu ise, bu görevi 12 yıl sürdürdüğünü ve artık devretme vaktinin geldiğini söyleyerek, Yönetim Kurulu üyesi olarak farklı zamanlarda farklı baskılara maruz kaldığını ancak bunları birlikten aldığı güçle atlattığını belirtti.

Görev süresi boyunca kurumun daha demokratik yayınlar yapması için uğraştığını ifade eden Davulcu, BRT’nin bir kamu kurumu olarak yayınlarında toplumun tüm renklerine yer vermesi gerektiği inancıyla çalıştığını söyledi.

Davulcu, BRT’de 1 yıldır bayram ve resmi tatillerde çalışıp ek mesaisini alamayan personelin ödemelerinin kısa süre önce gerçekleştirilen grev sonrasında yapılmaya başladığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.