banner13
Öne Çıkanlar Tokat Lefkoşa Yaşam İsveç Chelsea
banner5

Bu haber kez okundu.

En küçük şehit 56 yıl sonra defnedildi
banner11
Ayvasıl (Türkeli) köyünde 1963’te Rumların Kıbrıslı Türklere karşı yaptığı katliamın en küçük kurbanı 10 yaşındaki kayıp şehit Ayşe İbrahim bugün törenle toprağa verildi.

Ayşe İbrahim’in naaşı bu sabah 10.00’da Küçükkaymaklı Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Tekke Bahçesi Şehitliği’nde toprağa verildi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın da katıldığı törene, yanı sıra, GKK’yı temsilen Piyade Kurmay Yarbay Ömer Bulut, KTBK’yi temsilen Topçu Üsteğmen Ekrem Çevik, muharip derneklerle, Kayıp Şahıslar Komitesi Türk Üye Ofisi temsilcileri, diğer sivil ve askeri yetkililer, Ayşe İbrahim’in ailesi ve yakınları katıldı.

Şehitlikteki defin işlemi ve kabre çiçekler sunulmasının ardından din görevlisinin dua okumasıyla tören sona erdi.

Nenesi Ayşe Hasan Buba’yla birlikte öldürülen Ayşe İbrahim, Ayvasıl’daki katliam kurbanı 9 kişiyle toplu mezara gömülmüştü. 13 Ocak 1964’te Dt. Hüsrev Dağseven tarafından İngiliz askerleri eşliğinde açılan mezarlardaki naaşlar Tekke Bahçesi’ne, toplu mezarlardan çıkarılan diğer kayıp Kıbrıslı Türklerle birlikte defnedilmişti.

Tekke Bahçesi Şehitliği’nde yapılan kazılarda çıkarılan kayıp şehitlerden 8’inin kalıntıları kimliklendirilerek 22 Ocak 2018’de ayrı mezarlarına defnedilirken, DNA testi o dönemde sonuçlanmayan Ayşe İbrahim’in işlemleri, ancak yakın geçmişte tamamlanabildi.

Ayşe İbrahim’in bütün ailesi halen Avustralya’da yaşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.