banner13
Öne Çıkanlar Doğal Afetler Ajansı Örgüt KKTC merkez Giriyor Mississauga
banner5

Bu haber kez okundu.

Aylardır camilerine imam atanmasına bekliyorlar
banner11
Lefke ilçesine bağlı Yeşilyurt köyündeki Fatih Camii’nde beş aydır imam yok… Köy halkı, cenazeleri olduğu zaman imamı başka bir köyden çağırmak zorunda kalıyor.

Yeşilyurt’taki bir kilise, 1977 yılından beri cami olarak kullanılıyor. Aylardır camiye imam atanması bekleniyor ancak bu sorun bir türlü çözülemiyor… Göreve atanan imamların ise, lojmanı beğenmedikleri için köyde görev yapmak istemediği iddia edildi.

Yeşilyurt muhtarı Ahmet Özüdoğru, köye imam atanmasını beklediklerini ifade ederek “Camiyi kapatacak değiliz, bir çare bulunmalı” dedi.

Köyün nüfusunun bin 500 olduğunu belirten Özüdoğru, lojmanı beğenmeyen imamların görevi ret ettiklerini belirterek “Adam beğenirse gelecek, beğenme mecburiyeti yokmuş… Böyle şey olur mu? Sen polisi, askeri gönderiyorsun mecburi niye imamı gönderemiyorsun? Köyde cenaze olduğunda başka bölgeden imam getiriyoruz” dedi.

Muhtar, bugüne kadar köye üç imam atandığını birinin lojmanı beğenmediğini, diğerinin merkeze uzak diye görevi ret ettiğinin ötekinin ise, lojman camiye uzak diye köyü istemediğini öne sürdü.

Bölge sakini Ali Davutoğlu ise, Fatih Camii’nin kapılarının açık olduğunu ancak abdest alma yerlerinin ve tuvaletlerinin pislikten geçilmediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.