banner13
Öne Çıkanlar İsveç Tokat Lefkoşa Yaşam Chelsea
banner5

Bu haber kez okundu.

GAÜ, sanata doyuruyor!
banner11

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü tarafından, Teknogold, Baştaşlar İnşaat, Le Chateau Lambousa Hotel işbirliği ve Kültür Dairesi’nin katkılarıyla  düzenlenen  GAÜ 3. Tiyatro Günleri 4.gününde Günay Karacaoğlu, "Basit Bir Ev Kazası" oyunuyla seyircileri kahkahaya boğdu.

Ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Günay Karacaoğlu, GAÜ TV mikrofonlarına oyun öncesi düşüncelerini aktardı. Karacaoğlu röportajında, "Öncelikle beni davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Üniversite öğrencileri ile birlikte olmaktan mutluyum. Üniversite öğrencisinin başka bir mizahi yeteğeni var. Daha fazla detaylara önem veren grup oluyor. Oyun sırasında yapmış olduğum esprileri öğrenciler daha net kavrıyor. Gençliğin verdiği enerji ile oyunda verdiğim mesajları alma hissiyatı onlarda daha hızlı oluyor. Zaten üniversite öğrencilerini çok seviyorum" dedi.

Karacaoğlu sahneleyeceği oyun hakkında, uzun yıllardır bu oyunu oynadığını, keyifli, anlaşılır ve kendine göre mesajları olan, seyirciyi yormayan bir oyun olduğu dile getirdi. Oyunun evlilik gibi olduğunu uzun süreler sürebildiğini söyledi. Özellikle bir konuya dikkat çekmeyi isteyen Karacaoğlu, "Sahnede samimi olmak ve gerçek hikayeleri anlatmak seyircinin daha çok ilgisini çekiyor. Ben de gerçek hikayeleri hayal gibi anlatıyorum ve bu da  seyirciyi mutlu ediyor" diyerek oyunun aslında neden bu denli sevildiğini açıkladı.

Günay Karacaoğlu, oyununun ödül almasının kendisini nasıl etkilediği sorusuna ise şöyle cevap verdi: " Bir oyunun ödül alması oyuncuyu onurlandırır; fakat ödül almayan birçok güzel oyunlarda var. Ödül alan oyunlara tabii ki seyirci tarafından daha çok saygı duyuluyor ve ona göre bir bakış açısı oluşuyor".

Başarılı oyuncu, üniversitelerin drama ve oyunculuk bölümü öğrencilerine, çok erken rehavete kapılmamaları çok çalışmaları, hemen oldum bittim dememeleri ve kısa yoldan zengin olacağım diye oyuncu olmak amacı taşımamaları gerekteğinin altını çizdi. Oyunculuğun bir meslek olduğunu belirtti.

Günay Karacaoğlu röportajda son olarak, tek kişilik oyunun her zaman zor olduğunu ve yalnız başına kalındığını dile getirdi.

GAÜ 3. Tiyatro Günleri 28 Mart Pazartesi  Günü Nihal Yalçın’ın Performasıyla Tatbikat Sahnesinden “Antabus” Adlı Oyunu ile Devam Ediyor

25 Mart Cuma günü saat: 20:00’da GAÜ Uluslararası Spectrum Kongre Merkezi’nde Günay Karacaoğlu’nun oynadığı, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu “Basit Bir Ev Kazası” ile devam edecek.

GAÜ 3. Tiyatro Günleri kapsamında devam eden günlerde; 28 Mart Nihal Yalçın’ın performası ile Tatbikat Sahnesinden “Antabus” adlı oyunu ile devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Gallery
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.